Odrůda Veltlínské červené rané

 

Z historie vína

Veltlínské červené rané, genetické studie ukazují, že se na vzniku podílelo Sylvánské zelené a Veltlínské červenéJe rozšířeno jen u nás a v Dolním Rakousku. Růst je bujný, dřevo špatně vyzrává, mrazuvzdornost je nízká. Hrozen je velký, křídlatý, hustý. Bobule je střední, světle červená, neutrální chuti, s nízkým obsahem kyselin. 

Čím vás víno zaujme

Barva vína je zlatožlutá s neutrální vůní. V chuti je plné, ale s nižším obsahem kyselin. Z tohotu důvodu se z důvodů urychlenému zrání používá do směsí s odrůdami pozdními, jako je Ryzlink vlašský.

K čemu se víno Veltlínské červené hodí

Víno se doporučuje k běžné denní stravě a k masitým svačinám.

Kde odrůdu Veltlínské červené pěstujeme

není uvedeno

NAŠE DALŠÍ ČLÁNKY

Výstava vín ve Vinařství DUFEK