Úspěch Pálavy na výstavě vín v Londýně
S potěšením musíme konstatovat, že patříme mezi vinaře, kterým se daří bodovat na mezinárodních a světových soutěžích. Jednou z nich je IWC - International Wine Challenge, která proběhla letos už po čtyřiatřicáté. Jedná se o velmi precizně hodnocenou soutěž, zde neplatí pořekadlo dvakrát měř, jednou řež. Vína jsou v rámci soutěže posuzována 3 x, a to nejméně deseti různými porotci.
Přes uvedenou přísnost na naše konto přistála bronzová medaile za Pálavu výběr z hroznů 2016.
Hrozny této odrůdy pochází z naší tratě Tabule, která splňuje náročné podmínky na pěstování Pálavy, což je hlavně živná půda a jižní expozice.
Čím Pálava porotu zaujala?
- Hrozny měly při sklizni bezmála 25° cukernatosti
- K vůli harmonii byla fermentace ukončena na 12,0% alkoholu, což způsobilo, že víno má zbytkový cukr 23 g/l při 6,8 g kyselin na l.
- Vzniklo víno zlatožluté barvy s tramínovou vůní do žlutých růží obohacené tóny vanilky
- V chuti je mohutné, kořenité s pikantní kyselinkou, harmonické s nekonečně dlouhou dochutí
Chystáte-li se Pálavu 2016 ochutnat, můžete ji pojmout jako aperitiv i digestiv, skvěle se hodí k chuťovkám, ke sladkým dezertům a perfektně ladí se sýrem Leerdammer Caractère.
NAŠE DALŠÍ ČLÁNKY
Vitis Aurea Modra XIV. ročník